آزمون gmat
واژه gmat مخفف عبارت Graduate Management Admission Test است. برخی از افراد برای اخذ پذیرش از دانشگاههای خارج کشور نیاز به مدرک آزمون gmat دارند. برای شناخت بیشتر آزمون gmat در ادامه همراه زبان ملل باشید.
آزمون gmat چیست
آزمون gmat، آزمونی استاندارد برای افرادی است که قصد دارند برای کشورهایی مثل آمریکا و کانادا در رشته های تجارتی و مدیریتی اقدام نمایند. در واقع برای حضور در دانشکدههای مربوط به کسبوکار باید این مدرک را کسب نمایند. در واقع باید گفت که این آزمون بینالمللی از نظر اعتبار همانند آزمون آیلتس، تافل و دیگر آزمونها بوده و اعتبار بالایی دارد.
رشتههایی که نیاز به این آزمون دارند، شامل اقتصاد، مدیریت، حسابداری، MBA و سایر رشتههای تجارتی میشوند. بیش از 6000 دانشگاه در کشورهای گفته شده، این آزمون را برای ورود الزامی میدانند.
مهارتهای لازم در زمینههای مالی، اقتصادی و مدیریتیِ متقاضیان، توسط آزمون جی مت مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در واقع میزان دانش این افراد در زمینه ریاضی، جبر، هندسه، تجزیه داده و دستور زبان مورد سنجش قرار میگیرد. البته ناگفته نماند که سوالات گوناگون در زمینههای گستردهتری در این آزمون گنجانده میشود که شامل فلسفه، منطق، اقتصاد و حتی آزمونهای هوش نیز هستند.
آزمون gmat برای چه رشتههایی است؟
برای پذیرش در رشته های MBA، MPA و DBA (رشته های تجارتی و مدیریتی) این آزمون الزامی میباشد. شایان ذکر است که این آزمون به صورت حضوری و آنلاین و به روش کامپیوتری برگزار خواهد شد و کاملا هوشمند است و در طی سه ساعت و هفت دقیقه مهارتهای زبانی، تحلیلی و محاسباتی این افراد مورد بررسی قرار میگیرد. این آزمون تا حد زیادی شبیه به آزمون GRE است.
تاریخچه آزمون gmat
این آزمون در سال 1953 پایهگذاری شده و در واقع زیر نظر انجمن GMAC با همکاری چند مدرسه کسبوکار برنامهریزی شد. انجمن Graduate Management Admission Council آزمونی استاندارد و معین را برای متقاضیان از کشورهای مختلف طراحی نمود.
در ابتدا این آزمون را در سال حدود دو هزار بار برگزار نمودند اما امروزه آمار بسیار بالا رفته و علاقمندان به تحصیل در این رشتهها افزایش یافته است. امروزه سالانه حدود 230 هزار بار این آزمون را برگزار مینمایند. در سرتاسر جهان حدود 2100 مدرسه و 5900 برنامه آموزشی این آزمون مهم را برگزار خواهند کرد.
خدمات پیشنهادی ملل: آموزش زبان انگلیسی از صفر
ثبتنام آزمون gmat
قابل ذکر است که آزمون gmat در ایران برگزار نمی شود! متقاضیان برای شرکت در این آزمون، باید به کشورهای برگزارکننده سفر کنند. کشورهای نزدیک به ایران که این آزمون را برگزار میکنند شامل قطر، ارمنستان، آذربایجان، گرجستان، امارات (در دبی و ابوظبی) و ترکیه (در شهرهای آنکارا و استانبول) هستند.
نزدیکی این کشورها به ایران، کار را برای متقاضیانِ ایرانی قدری راحتتر کرده و این مژده را بدهیم که برای انتخاب کشور یا مرکزِ آزمون، هیچگونه محدودیتی وجود ندارد. البته کشورهای اصلی که این آزمون را برگزار میکنند، آمریکا، چین، کانادا، کره جنوبی و تایوان هستند.
مراحل ثبتنام در آزمون GMAT
برای ثبتنام در آزمون جی مت، متقاضیان باید وارد سایت mba.com/exams/gmat-exam شده و برای خود اکانت شخصی بسازید، سپس باید اطلاعات مربوط به پروفایل خود را تکمیل نموده و ثبتنام را انجام دهید.
در قسمت منوی سمت راست در بالا گزینه Take a GMAT Exam را انتخاب نمایید. روز و مکان امتحان را انتخاب نموده و دانشگاه مورد نظر برای گزارش نمره را نیز انتخاب نمایید. در نهایت باید برای پرداخت هزینه اقدام نمود. برای این کار میتوانید از روشهای ارسال ایمیل، فکس، تماس تلفنی و آنلاین اقدام کنید.
توجه داشته باشید هنگامی که قصد دارید اطلاعات شخصی خود مانند نام و نامخانوادگی را وارد کنید، دقت لازم را به کار ببرید. اطلاعات مذکور حتما باید منطبق با اطلاعات پاسپورت شما باشد، در غیر این صورت برای شما مشکلساز خواهد شد.
زمان برگزاری آزمون gmat
این آزمون تقریبا در هر زمانی از سال به جز روزهای یکشنبه برگزار میشود. تاریخهای دقیق را میتوانید در سایت mba.com چک نمایید.
هزینه آزمون gmat
شاید مهمترین مسئله برای داوطلبان هزینه ثبتنام آزمون GMAT باشد؛ هزینه ثبت نام این آزمون برابر با 285 دلار آمریکا، 250 یورو و 225 پوند انگلیس است که در صورت تغییر زمان یا مکان آزمون باید 50 دلار اضافهتر پرداخت گردد. برای پرداخت این هزینهها باید از کارتهای اعتباری ویزا یا مسترکارت استفاده نمود.
البته برخی از کشورهای برگزار کننده این آزمون، مبلغی را به عنوان مالیات و بر اساس قانون خود دریافت میکنند؛ این مالیات جدا از مبلغ اصلی باید پرداخت شود. اما این مژده را بدهیم که کشورهای نزدیک به ایران بدون مالیات هستند.
نحوه برگزاری آزمون gmat
همانطور که اشاره کردیم، این آزمون به صورت کامپیوتری برگزار میشود و نکته مهم این است که پاسخ هر سوال، در تعیین سوال بعدی تاثیر مستقیم دارد. این نکته مهم را یادآور شویم که به هیچ عنوان نباید سوالی را بدون پاسخ بگذارید. همچنین داوطلبان نمیتوانند پاسخ ثبت شده را تغییر دهند!
طراحی آزمون gmat به گونهای است که نمره داوطلب به صورت لحظهای محاسبه خواهد شد و به محض این که آزمون به پایان رسید نتیجه اعلام خواهد شد و به همین دلیل اصلا نمیتوان پاسخهای ثبت شده را تغییر داد. این امر نشان میدهد که دقت در این آزمون حرف اول را میزند و میطلبد که داوطلبان سر تا پا حواسشان به سوالات باشد. نمره داوطلبان در این آزمون از 200 تا 800 میباشد.
سیستم الگوریتم نمرهدهی در آزمون GMAT چند معیاره و پیچیده است و نمره بخشهای ارزشیابی نگارش تحلیلی و استدلال یک پارچه جداگانه اعلام خواهد شد. نکته مهم دیگر این است که سوالها به صورت انطباقی طراحی شدهاند و در صورتی که داوطلب به سوالها جواب صحیح بدهد، سوال بعدی مشکلتر خواهد بود.
سیستم نمرهدهی در آزمون جی مت
نمره هر بخش آزمون بین 0 تا 60 است و نمره نهایی ازمون هم بین 200 الی 800 میباشد. حداکثر نمرهای که داوطلبان در این آزمون میتوانند کسب کنند 800 است؛ به گفته موسسه GMAC در سالهای اخیر حدود 70 درصد متقاضیان نمرهای بین 200 الی 600 را کسب کردهاند. در صورتی که نمرههای بالای 700 بسیار خوب محسوب میشود.
بخشهای آزمون GMAT
این آزمون شامل بخشهای زیر میباشد:
نگارش تحلیلی
بخش نگارش تحلیلی یک بخش نوشتاری بوده و مدت زمان آن 30 دقیقه میباشد. در این بخش قدرت و مهارت متقاضی در یک تحلیل معین ارزیابی خواهد شد. متن این بخش پیچیده بوده و 2 نمره را شامل میشود.
- تعداد سوالات: یک مقاله یا موضوع نوشته شود.
- زمان: 30 دقیقه
- نمره: 0 الی 6
استدلال یک پارچه
در بخش استدلال یک پارچه، توانایی داوطلب برای اطلاعات نموداری و جدولها ارزیابی شده و حدود 30 دقیقه طول میکشد.
- تعداد سوالات: 12 سوال
- زمان: 30 دقیقه
- نمره: 1 الی 8
مهارت محاسباتی
قسمت مهارت محاسبه مربوط به استدلال ریاضی بوده و قدرت و مهارت تحلیل و حل مسئلههای مختلف ریاضی داوطلب مورد سنجش قرار میگیرد. برای این قسمت 62 دقیقه زمان در نظر گرفته شده و تا 60 نمره دارد.
- تعداد سوالات: 31 سوال
- زمان: 62 دقیقه
- نمره: 0 الی 60
مهارت کلامی
هدف از قسمت مهارت کلامی در این آزمون، ارزیابی و سنجش توانمندی و مهارت استدلال و ارزیابی اصلاح جملات و اصول نوشتاری انگلیسی میباشد. در این بخش به داوطلبان حدود 75 دقیقه زمان داده میشود و 41 سوال دارد و سوالات 5 گزینهای هستند.
- تعداد سوالات: 36 سوال
- زمان: 62 دقیقه
- نمره: 0 الی 60
منابع آزمون gmat
بهترین منابع آزمون gmat چیست؟ در ادامه به معرفی بهترین کتابها در این زمینه پرداختهایم که به شرح زیر هستند:
- The Official Guide to the GMAT Review Bundle
- Ace the GMAT: Master the GMAT in 40 Days
- GMAT Practice Questions: Princeton Review
- Complete GMAT Strategy Guide Set: Manhattan Prep GMAT Strategy Guides
- The GMAT Roadmap: Expert Advice Through Test Day
- Franklin GMAT Vocab Builder
- GMAT for Dummies
قوانین مهم درباره آزمون GMAT که باید بدانید
- مدت زمان آزمون 3 ساعت و 7 دقیقه است.
- هر متقاضی نمیتواند در سال بیش از 5 مرتبه در این آزمون شرکت کند.
- فاصله بین دو آزمون GMAT حداقل باید 16 روز باشد.
- برای اخذ پذیرش دانشگاههای معتبر جهان، باید نمره در این آزمون حدود 700 باشد.
- مدت زمان مورد نیاز برای ارسال نمونههای اکتسابی در این آزمون، به 5 دانشگاه مورد نظرِ متقاضیان حدود 20 روز در نظر گرفته شده است. متقاضیان این فرصت را دارند که تا 5 دانشکده را برای ارسال گزارش نمره این آزمون انتخاب نمایند. اما این نکته را نیز باید در نظر داشته باشید که نمره بالا در آزمون GMAT، روی برنامه درسیِ مدرسه کسبوکار تاثیر مستقیم میگذارد.
- اگر متقاضی بخواهد در دانشکدههای بیشتری شرکت کرده و گزارش بفرستد، باید برای هر دانشگاه اضافه مبلغ 28 دلار پرداخت نماید. نمرههای 5 سال آزمون هر داوطلب در کارت نمره او ثبت خواهد شد و همین کارت به دانشکدههای مورد نظر ارسال میشود.
- این امکان برای داوطلبان وجود دارد که بلافاصله بعد از آزمون، ارسال نمره به دانشگاه مورد نظر خود را لغو کنند.
- اگر داوطلب نتواند در مدت زمان تعیین شده برای آزمون، آن را به پایان برساند، در نمرههای او جریمههایی اعمال خواهد شد.
- در صورتی که قرار باشد محل آزمون تغییر داده شود، باید مبلغ پنجاه دلار هزینه اضافه پرداخت شود.
- اگر تا 7 روز قبل از آزمون، آن را لغو نمایید، مبلغ 80 دلار به شما برمیگردد. اما اگر این درخواست در کمتر از 7 روز اعمال شود، هیچ مبلغی به داوطلب باز نمیگردد. پس این فواصل زمانی را حتما باید در نظر گرفته و دقت نمایید.
- حداقل شرایط سنی برای شرکت در این آزمون 17 سال است.
- نمره این آزمون تا 5 سال اعتبار دارد.
مقاله پیشنهادی: حداقل نمره زبان برای مهاجرت
سوالات متداول
دیدگاهها
اگر قصد دارید یک MBA یا یک برنامه تجاری مرتبط را در نظر بگیرید، احتمالاً باید برای درخواست خود GMAT بگیرید.
مدت زمان رو کم نزدید؟ کل آزمون تقریباً 3 ساعت و 7 دقیقه طول می کشه
چرا باید فاصله بین دو آزمون 16 روز باشه؟
سلام به شما کاربر گرامی، این عدد از پیش تعیین شده هست.