بیش از 700 زبان زنده در اندونزی صحبت میشود. این ارقام نشان میدهد که اندونزی حدود 10 درصد از زبانهای جهان را دارد، که شهرت آن را به عنوان دومین کشور از نظر زبانی متنوع در دنیا پس از پاپوآ گینه نو تثبیت میکند. بیشتر زبانها به خانواده زبانهای آسترونزی تعلق دارند، در حالی که بیش از 270 زبان پاپوایی در شرق اندونزی صحبت میشود.
زبانها در اندونزی به 9 دسته طبقهبندی میشوند: زبان ملی، زبانهای بومی محلی، زبانهای محلی، زبانهای خارجی و اضافی، زبانهای میراثی، زبانهای حوزه مذهبی، انگلیسی بهعنوان یک lingua franca، و زبانهای اشاره از این میان، جاوهای بزرگترین زبان از نظر تعداد گویشوران بومی است.
زبان اندونزیایی (bahasa Indonesia، [baˈha.sa in.do.'ne.sja]) زبان رسمی اندونزی است. این یک نوع استاندارد از زبان مالایی، یک زبان استرالیایی است که برای قرنها به عنوان یک زبان در مجمع الجزایر چند زبانه اندونزی استفاده میشود. اندونزی چهارمین کشور پرجمعیت جهان است، با بیش از 270 میلیون نفر - که اکثریت آنها به زبان اندونزیایی صحبت میکنند، این امر زبان اندونزیایی را به یکی از رایج ترین زبانها در جهان تبدیل میکند.
اکثر مردم اندونزی، جدای از صحبت کردن به زبان ملی، حداقل به یکی از 700 زبان محلی بومی مسلط هستند. نمونههایی نیز شامل زبان جاوهای و ساندانی است که معمولاً در خانه و در جامعه محلی استفاده میشوند. با این حال، اکثر آموزشهای رسمی و تقریباً تمام رسانههای جمعی ملی، حکومتداری، اداری، و قوه قضائیه و سایر اشکال ارتباطی به زبان اندونزیایی انجام میشوند.
اصطلاح "اندونزیایی" در درجه اول با گویش استاندارد ملی (باهاسا باکو) مرتبط است. با این حال، به معنای آزادتر، انواع مختلف زبان محلی را نیز دربرمیگیرد که در سراسر مجمع الجزایر اندونزی صحبت میشوند. اندونزیایی استاندارد عمدتاً به موقعیتهای رسمی محدود میشود، که در یک رابطه دیگلاسیک با گونههای بومی مالایی وجود دارد، که معمولاً برای ارتباطات روزانه استفاده میشوند و با زبانهای منطقهای فوقالذکر همزیستی میکنند. نام اندونزیایی این زبان (Bahasa Indonesia) نیز گاهی در انگلیسی و سایر زبانها یافت میشود.
کتاب آموزش زبان اندونزیایی
لینک های مرتبط